petak, 29. kolovoza 2014.

Kako zadržati preplanulost

Dakle, pretpostavljam da je većina vas tokom ljeta, neovisno o tome da li ste bili na moru stekla lijepu preplanulu, brončanu boju. Zasigurno bi htjeli da vam ljetna boja čim duže potraje. Ja definitivno bih pošto sam dosta blijeda i ovo ljeto sam konačno donekle potamnila :) Upravo iz tog razloga sam se odlučila na ovaj post. Malo sam istraživala i ovdje ću vam napisati nekoliko "trikova" kako čim duže zadržati preplanulost.



Koliko dugo ćete uspjeti zadržati preplanulost, ovisi o vašoj koži. Osobe s prirodno tamnijim tenom malo duže, dok će osobama sa svjetlijim tenom boja prije izblijediti.

Svi znamo da se koža stalno obnavlja i stari, površinski slojevi se ljušte i zamjenjuju novima. Ovaj proces možemo usporiti nanošenjem hidratantnih krema, losiona ili mlijeka koja će kožu nahraniti i hidratizirati, a koža će duže zadržati boju.

Vrlo važna je i hidratacija iznutra, što znači da bi morali dnevno popiti oko 2 l vode kako koža ne bi bila "žedna".

Također, važnu ulogu ima i zeleni čaj koji pruža zaštitu stanicama kože i "čuva" ih od žeđi.

Osim tekućine, hidrataciju pruža voće i povrće. Ono sadrži spojeve karotenoide koji uvelike pridonose lijepoj zlatnoj i zdravoj boji kože. Posebno su korisne namirnice narančaste boje: dinja, mrkva, batat, marelica i breskva. Korisno je i zeleno povrće poput špinata, kelja i kupusa.



Preporuča se izbjegavanje pilinga za tijelo jer će zrnca koja se u njima nalaze vrlo brzo izblijediti tamnu boju.

Korisna je primjena ulja avokada jer omogućuje da se preplanula boja zadrži i do 4 tjedna dulje. Dobro ga je nanijeti nakon tuširanja na još vlažnu kožu.

Što se tiče tuširanja, ne preporuča se koristiti prevruću vodu, a gelovi za tuširanje najbolje neka budu prirodnih sastojaka i mirisa, sa što prirodnijom pH vrijednosti. Nakon tuširanja, nemojte kožu trljati ručnikom, nego samo lagano tapkajte i obavezno nanesite neki hidratantni proizvod.

Svakodnevno skidanje šminke, također predstavlja "opasnost" od bržeg gubljenja boje. Zato se preporuča da šminka ne bude preteška, a proizvodi za skidanje šminke čim blaži, bez alkohola i ne premasni.



Što se tiče solarija, mnogi misle da je dobro na taj način održavati boju, ali to ipak nije dobra ideja, jer kožu cijelo ljeto izlažemo suncu i ipak joj treba malo "odmora". Korisnije je svaki dan biti barem 10-tak minuta na suncu ili koristiti npr. bronzere.

Ja ću svakako primijeniti sve ove savjete :) Kako vi održavate svoju brončanu boju?


Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...