petak, 9. listopada 2015.

Ulje jojobe za masnu kožu?

Ako me pratite duže vrijeme, onda znate da imam prilično problematičnu kožu još od srednje škole. Naravno, s godinama se ipak stanje popravilo, barem što se tiče sklonosti izbijanja prištića, no moja koža je i dalje masna, s proširenim porama i s dijagnozom seboroičnog dermatitisa. Posebno mi je masna T zona, a naročito čelo i to me strašno nervira jer se uvijek sjajim ko najsjajnija lampa. Velika većina krema koje sam isprobala na meni ostavlja masni sjaj, koliko god one bile vodenaste i hidratantne. E sad se sigurno pitate zašto sam odlučila isprobati ulje jojobe, budući da je to ipak ulje i prva asocijacija bi bila riječ MASNO :))) Preporuka za ovaj proizvod je došla sasvim slučajno kad sam u sasvim običnoj "posjeti" ljekarni naletjela na stričeka u bijeloj kuti koji je imao prezentaciju raznoraznih ulja. I tako sam mu ispričala svoje muke s kožom i dermatitisom, a on mi je preporučio ulje jojobe i zagarantirao da će ono rješiti sve moje probleme. Rekao je da se lijepo upija i ne masti kožu, a što se tiče doziranja dovoljno je par kapi. Nisam puno razmišljala i odmah sam ga kupila.

Pa evo par riječi o samom proizvodu kopirano sa stranice samog proizvođača, a to je oleoTHERAPY - Kemig....


 
 
Dobiva se hladnim tiještenjem sjemenki jojobe.
Ubraja se u tekuće voskove, vrlo je stabilno te otporno na oksidaciju i povišenu temperaturu.
Sadrži veliki broj vitamina i minerala koji blagotvorno djeluju na kožu, vlažeći je i čineći mekom i glatkom.
Stabilizira pH kože i regulira nastanak sebuma.
Koristi se za suhu i nadraženu kožu, prilikom tretmana ožiljaka, preuranjenih bora i akni, raznih ekcematoznih promjena na koži, kod psorijaze i dermatitisa.
Zbog regulirajućeg djelovanja na nastanak sebuma, dobar je i kao dodatak za njegu masne kože, zajedno s hladno tiještenim uljem lješnjaka. Idealno je kao dodatak njezi usnica tijekom zime, uz shea (karite) maslac.

Dolazi u pakiranju od 100 ml, a ja sam ga kupila po cijeni od 50 kn.

Za nekoga tko ima probleme s kožom ovo zvuči vrlo obećavajuće. Moje iskustvo s uljem je slijedeće...koristila sam ga uglavnom navečer nakon uobičajenog čišćenja i umivanja lica. Međutim, par kapi kak mi je striček u bijelom rekao meni nije bilo dosta za cijelo lice pa sam ipak stavila mrvicu više. Iako je napomenuo da ulje ne masti kožu, u mom slučaju to nije bilo tako. Sjajila sam se jako jako, ali ujutro kad sam se probudila, sjaj se vidio samo na čelu dok je ostatak lica bio baš onako fino mekan. I tako sam s ovom rutinom nastavila svaku večer sve dok najednom nisam počela primjećivati osjećaj zatezanja kože, pogotovo na čelu koje mi se počelo ljuštiti i perutati. Nakon ovoga sam nažalost prestala koristiti ovaj proizvod no ipak sam ga potrošila do kraja i to uglavnom na njegu kože vrata gdje mi nije radio nikakve probleme. I dalje vjerujem da je ulje jojobe odlična stvar, ali očito sam griješila u doziranju pa su mi pojavile takve nuspojave. Budući da volim pretjerivati s mackanjem, očito sam ga previše stavljala i to je imalo kontraefekat. Ali ako bi ga stavila manje, jednostavno mi nije bilo dosta jer sam osjećala da mi koža nije dovoljno nahranjena. Još jedna stvar koju sam tek kasnije pročitala (piše također gore u opisu proizvoda) da se ne smije koristiti samo, nego u kombinaciji s još nekim uljem npr. lješnjakovim.

Iako baš i nisam zadovoljna kako mi je djelovalo na lice, ulje ću vjerojatno i dalje kupovati jer je višenamjensko i može se koristiti za njegu cijelog tijela i što je najvažnije potpuno je prirodno. Npr. par ulja se može kapnuti u omiljeni losion kako bi se pojačao učinak hidratizacije, može se koristiti za skidanje šminke, a pogotovo maskare (provjereno isprobano :))) Također može poslužiti i kao balzam za usne, za njegu ruku te za njegu suhe kose - utrlja se u vlažnu kosu prije sušenja, a rezultat je mekša i sjajnija kosa. Nakon svega ipak bi dala jedan veliki lajk i preporuku za ovaj proizvod.

Naručiti ga možete online na ovoj stranici.


Kakva su vaša iskustva s ovim ili bilo kojim drugim uljima za njegu kože?

Ako imate neku posebnu preporuku, pišite u komentarima :)







3 komentara:

  1. Odnedavno koristim ulje za lice od Alverdea i super mi je. I ja se volim mackati pa ga stavim dosta ali upija se jako brzo za čudo, a imam masnu kožu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mogla bih ga baš isprobati jer fakat obožavam ulja i jako se volim trackati i mackati pa eto, hvala na preporuci :)

      Izbriši
  2. ne vidim gdje si pročitala da se ne smije koristiti samo :/ ovo ulje je jako njegujuće pa je tvoje perutanje čela možda nastalo zbog nečeg drugog npr.vremenskih uvjeta, grijanja, isušenje drugim tretmanima i sl.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...