petak, 21. studenoga 2014.

Najčešće beauty greške

Svi mi radimo neke beauty greškice i vjerojatno nekih nismo ni svjesni. One su uglavnom bezazlene, ako ih ne radimo prečesto, ali ako ih radimo svakodnevno, velika je vjerojatnost da će nam oštetiti kožu ili kosu. Naravno da si to nikako ne želimo pa ajmo ih probati svesti na najmanju moguću mjeru ili još bolje zauvijek prestati griješiti hehe :). Koje su to najčešće greške koje radimo? Na netu sam pronašla dosta toga i nažalost u dosta stvari sam se prepoznala :))) Za neke sam znala da ih nije dobro raditi, dok mi za neke nije uopće palo na pamet da su štetne.

 
Pa ajmo redom....
 
 
1. Šampon ne ispirete do kraja
Na ovo stvarno jako pazim i trudim se temeljito isprati zadnju kap šampona jer imam dosta osjetljivo vlasište (čitaj seboreja + perut + masna kosa). Ispiranje i pranje kose mi zna bit dosta naporno jer imam jako gustu kosu, dužine do pola leđa, a kad ubrojim još i rasčešljavanje i sušenje...auuuu nikad kraja. Puno puta mi je došlo da se ošišam, ali nekako mi je žao jer volim dugu kosu...i tako pretrpim nekako sve te muke :)) Ako vam se desi da vas tjeme stalno svrbi ili se peruta, a inače nemate problema s vlasištem kao nažalost ja, moguće je da su ostali tragovi šampona koji uzrokuju taj neugodni svrbež, začepljenje pora pa čak i gljivice.


2. Uklanjanje šminke samo maramicama za skidanje šminke
Ovo također ne radim..ah baš sam uzorna :)) Zapravo niti ne koristim takve maramice. Najbolja stvar koju sam probala za skidanje šminke je Garnier micelarna otopina i toliko me oduševila da planiram napisati recenziju na tu temu. Znači, osim maramica, svakako se preporuča gel ili losion za čišćenje lica, što je i logično :)


3. Istiskivanje prištića nečistim rukama
Kriva sam, priznam :) No, sreća je da nemam puno takvih malih gadova za istisnuti, al kad se nađe uopće ne razmišljam dal su mi ruke čiste, nego jednostavno navalim na njega :) I ne mogu si pomoći. Dermatolozi nam savjetuju da umjesto istiskivanja prištića, stavimo na njih kockicu leda jer ona smiruje upalu i crvenilo. Hmmm...vrijedi isprobati.


4. Brijanje nogu na suho
Uf, ovo mi je jako bolna tema. Naime, do nedavno sam imala teoriju da je bolje brijati noge na suho jer se dlačice bolje otklone na taj način. Nikad nisam bila skroz zadovoljna s pjenom jer mi se činilo da britvica brže otupi i nije mi otklonila sve dlačice pa sam još naknadno morala strugati na suho. I ta moja teorija me držala sve do pred par mjeseci kad sam nakon jednog takvog suhog brijanja dobila takvu strašnu reakciju da sam skoro plakala od muke. Noge su mi se osule crvenim točkicama koje su užasno pekle i svrbile istovremeno. Mislim da bih bolje prošla da sam se u koprive bacila :) Prošlo je dosta vremena dok mi se koža nije oporavila, a spasila me jedna super home made kremica sa 100% prirodnim sastojcima. Ako vas zanima, napisat ću recenziju i o njoj jer je višenamjenska i što je najvažnije skroz prirodna. Uglavnom, više nikad mi neće pasti na pamet na suho brijat noge. Svečano obećajem :)))


5. Zanemarivanje kože vrata
Preporuča se kad mažemo lice kremom, namazati i vrat radi ljepše kože naravno i sprječavanja bora. Priznam da ovo nikad ne radim :)


6. Nanošenje regeneratora na cijelu kosu
Moram priznati da već neko vrijeme ne koristim regenerator jer mi se kosa od njega jako masti. A zapravo nije kriv regenerator već način na koji se nanosi. Uvijek sam ga nanosila od tjemena prema vrhovima, što nije dobro jer se kosa na taj način brže masti. Potrebno ga je nanositi samo na donju polovicu kose. Eh, sad kad i to znam...nakon dugo vremena bacam se u potragu za savršenim regeneratorom. Ako imate kakvu preporuku, slobodno napišite :)


7. Odlazak u krevet s make-upom
Ovo mi se znalo dogoditi najčešće kad bi bila negdje u svatovima pa ono...dođeš doma u sitne jutarnje sate, baciš se na krevet i zaspeš ko klada :) A nakon buđenja, lice bude katastrofa. Svi znamo da kožu treba prije spavanja obavezno temeljito očistiti od šminke, a naročito oči jer riskiramo crvenilo očiju pa čak i konjuktivitis, masniju kožu, začepljene pore i naravno uprljanu jastučnicu.


8. Nečiste četkice za make up
I po tom pitanju sam uzorna jer i vrapci na grani znaju koliko je važno pranje četkica. Ako ih ne peremo redovito, one postaju leglo bakterija i ostataka od šminke. Nešto najgore radimo svom licu ako i dalje koristimo takve neoprane četkice, a posebno riskiramo nastanak prištića. Ja svoje perem svaka dva tjedna u antibakterijskom gelu i pustim da se dobro osuše.


9. Pretjerivanje s njegom tijela i kose
Neodržavanje redovite osobne higijene nikako nije dobro, ali isto tako nije dobro ni previše lickanja i mackanja :) Što više peremo kosu, ona će se brže mastiti, a isto je i s kožom. Često pilingiranje kože može narušiti njen prirodni pH i isušiti je. Preporuča se pranje kose maksimalno 2-3 puta tjedno, a rađenje pilinga svaka 2 tjedna. Mogu reći da se i ovih savjeta pridržavam mada bih mogla svaki dan prati kosu koliko mi se brzo masti. Piling bi također mogla raditi svaki dan jer obožavam onaj osjećaj glatke i mekane kože. I da...pronašla sam jedan savršen proizvod o kojem ću vam također napisati recenziju.


10. Koristite šminku nakon isteka roka trajanja
O da, naravno da koristim...pogotovo dekorativu :) Nemam je srca baciti, a kažu da je dobro sve dok ne promijeni miris i izgled. Mada, make up nakon isteka roka, može uzrokovati akne, alergijske reakcije i iritaciju kože ili u najgorem slučaju infekciju. Evo mali podsjetnik: maskare obično imaju rok trajanja 6 mjeseci, olovke za oči, puderi i rumenila po 2 godine, a sjenila i ruževi godinu dana.


11. Prečesto nošenje konjskog repa ili zategnutih frizura
Možda niste znali ili razmišljali da česta upotreba uvijača, grubo rasčešljavanje kose i nošenje frizura koje jako zatežu kosu, može s vremenom ubrzati njeno opadanje. Ups...opet sam zgriješila :) Kad sam doma, kosa mi je 90% vremena svezana u rep jer je toliko gusta da ne mogu na kraj s njom. Ako je i kod vas tako, bolje umjesto neke čvrste, elastične gumice koristiti one široke kopče koje toliko ne zatežu kosu.


12. Rezanje kožice oko noktiju
Kožica oko nokta se nikad ne bi smjela trgati ili rezati. Naravno da sam i tu zgriješila. Trganje na silu, krv, bol, upala....uf nikad višeeee. Postoje štapići od ružina ili narančina drveta za potiskivanje kožice, a to je najbolje raditi nakon tuširanja. Prije toga nokte bi trebalo namazati gelom ili uljem, koje je namijenjeno isključivo za omekšavanje kožice.


13. Korištenje dezodoransa nakon depilacije
Jel uopće moram reći da sam i tu kriva :))) Ovo zna biti jako bolno i neugodno, pogotovo ako dezodorans sadrži alkohol. I ovdje kažem...nikad više :)


Eto, ispovijedila sam vam svoje beauty grijehe :)))
A sad vi malo pišite svoje :)
 Svaki vaš komentar me jako, jako veseli...no to već znate :)

Hvala vam na čitanju i vremenu koje ste odvojili za moj blogek :*





 

Broj komentara: 6:

  1. Jedva čekam recenziju pilinga.
    :)
    Ja koristim vlažne maramice,i stvarno odlično uklone 90% i onda još s Garnier micelarnom i super bude.
    Kad samo micelarnu koristim brzo je potrošim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Evo čim uhvatim malo vremena, stiže recenzija :)) A imaš pravo što se tiče micelarne. Kad sam ju prvi put kupila, mislila sam da ju nikad neću potrošiti, ali sa svakodnevnim korištenjem, brzo se isprazni :)

      Izbriši
  2. Odličan post :) i moram odmah reć: GUILTY :D ..zanemarivanje kože vrata i pretjerivanje s pilingom...

    OdgovoriIzbriši
  3. 3 i 13 kao 'ajde nisan toliko zgrišila', ali 11.... Tu san katastrofa i neznan oću li se ikad popravit. Mrzin kosu na licu, uvik iman 'Grav3yardgirl' punđu na vrh glave haha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahah,...ma kad je tako najpraktičnije...i moja kosa je stalno u repu :))

      Izbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...