petak, 13. ožujka 2015.

Odabir pravog rumenila

Još jedna tema na vaše traženje :)
Pitali ste kako odabrati i pravilno nanijeti rumenilo pa evo, želja vam je ispunjena :)
I ovaj post će biti "edukacijski" kako ja to volim reći jer je namijenjen početnicama u šminkanju pa ako ste iskusna šminkerica, slobodno ga možete preskočiti..neću se ljutit, obećajem :)

Svi znamo da je rumenilo neizostavni dio svakog make up looka zbog svježine koju daje našoj koži. Za pravilan odabir rumenila važno je da dobro poznajete svoju kožu, baš kao što je slučaj i sa puderom. Vizažisti kažu da se rumenilo mora stopiti sa bojom kože i djelovati kao da ste prirodno rumeni. U protivnom možete izgledati kao klaun u cirkusu, a to si naravno ne želite.


Izvor: Inga Ivanov/Shutterstock


Cijela stvar je zapravo vrlo jednostavna: ako ste svijetle puti kao Snjeguljica, birajte roza ili koraljno crvenu boju rumenila, a nikako tamnije boje jer će izgledati jako neprirodno. Ako ste pak tamnoputi, odlično će vam pristajati zlatno-smeđa rumenila. U slučaju da niste baš sigurni u odabir, uzmite nježnu roza boju jer ona zbilja pristaje svima.

Osim odabira boje, potrebno je znati i koja tekstura odgovara vašoj koži. Proizvođači su nam tu malo otežali stvar pa su uz klasično rumenilo u prahu, "izumili" kremasto i tekuće. Meni osobno je najbolje ono u prahu jer se najlakše nanosi i pogodno je za sve tipove kože, osim izrazito suhe. Kremasto rumenilo bi trebalo izbjegavati ako vam je koža masna, a tekuće je najbolje koristiti kod normalne ili suhe kože.

Kada ste napokon odabrali idealno rumenilo, treba ga i znati upotrijebiti. Ma ništa lakše od toga. No, mnogima se čini komplicirano jer ne znaju točno gdje ga treba nanijeti pa taj dio šminkanja jednostavno preskoče.
Da biste si olakšali nanošenje rumenila, vrlo je bitno da imate dobar i kvalitetan kist koji mora biti širok. Isto tako je važno da je mekan i ugodan za lice, a ne da imate osjećaj kao da ste se naboli na ježa. Svakako uložite i malo više novaca u kvalitetan kist, jer će vam potrajati godinama. Bitno je samo da održavate čistoću tj. perete ga jednom tjedno kako bi spriječiti razvoj kojekakvih beštija.

I napokon dolazimo do pitanja kako ispravno nanijeti rumenilo?
Kistom lagano protrljajte rumenilo, a zatim lagano puhnite u kist kako bi višak praha odlepršao. Pogledajte se u ogledalo i nabacite osmijeh pa kružnim pokretima nanesite rumenilo na jagodice i to od sredine prema uhu. Gornji dio jagodice neka ostane svijetao. I to je cijela procedura. Nije tako teško, zar ne?

I još jedna natuknica za kraj...ne znam jeste li znali da se rumenilom mogu čak prekriti i podočnjaci. Potrebno ga je tankim kistom u vrlo malim količinama nanijeti na donji rub podočnjaka. Tako kažu naši make-up stručnjaci pa ništa ne košta isprobati ovaj trik.

Nadam se da vam je ovaj tekst bio od pomoći i da ćete mi biti lijepe i rumene ko ružice :)))

Pozz do slijedećeg čitanja :*

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...